суботу, 4 лютого 2017 р.

Про будинок. Нові технології.

     Вирішила трохи розповісти про наш будинок - пасивний будинок, будинок, який сам себе гріє. 
     Будувала будинок нам ось ця компанія. В них на сайті можна більш докладно почитати про цю технологію, а я покажу та розкажу по жіночому "для чайників".
     Дім будується з СІП панелей:
стіни - ОСБ 150 мм, а між ними 140 мм пінопласт неопор сірий;
дах - ОСБ 150 мм, між ними 240 мм пінопласт неопор сірий.



     Зовнішні стіни із сірого пінопласта, а внутрішні та перекриття із білого.


     В такому вигляді ми отримали будинок від компанії забудовника.


     Дах накрили бітумною черепицею, стіни утеплені пінопластом 100 мм.


     А, це мої літні "рокоділля" траншеї для електро-кабелів.


     Павлуша теж допомагав.


     В будинку чоловік виклав піч з камінною топкою. Федір звичайно допомагає.


     Влітку будинок залило дощем, даху ще не було і вода стояла на першому і другому поверсі ЖАХ!!! Фото трохи змазане, активно вимітаю воду.


     Невеличкий куточок моєї робочої кімнати, стіл прибрала, бо чоловік викладає плитку.


Ось так виглядає наш будинок зараз. Чекаємо весни щоб закінчити паркан, терасу і почнемо наводити лад на ділянці.

 
     А, тепер розповім про відчуття, від проживання в такому будинку. Цей термометр показує температуру та вологість повітря на вулиці й в будинку, на першому поверсі. 
     Цілий день підігрів був вимкнений і як бачите в будинку тепло. Коли на вулиці було -17 в будинку була така сама температура 22-23 на першому поверсі і 19-20 на другому. 
  Обігрівається будинок тільки кондиціонером, якій знаходиться на першому поверсі та електричним конвектором на горищі,  зрідка чоловік топить піч. Будинок як "термос" зберігає тепло взимку і прохолоду влітку.


     Всередині стіни дерев'яні - теплі. Це не цегла і не бетон, які холодять. Коли ми будували - наші друзі та родичі дивувались та мали сумнів, що дім з такими тонкими стінами може буди теплим. Але, зима показала, що це гарний, теплий, а головне енергоефективний будинок.
Дякую Боже за можливість здійснити мрію!

   Ось такі з'явилися нові технології будівництва - швидко, тепло і дешевше ніж традиційне будівництво. А, в подальшому можливо суттєво економити на обігріві. Якщо будуть питання з радістю відповім. До зустрічі!

Боже бережи Україну!

14 коментарів:

  1. Цікаво, вперше читала про таку технологію будівництва. Ви вже там живете постійно? А як школа, садочок?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Живимо в будинку з серпня, старший син зараз живе з бабусею у Києві (ближче з гульок повертатись), Павла в школу завозить чоловік їдучі на роботу, Тимофія перевела у садочок в селі (садочок навіть краще ніж був у Києві), а ми з Федюшкою поки вдома.

      Видалити
  2. Відповіді
    1. Идея та же (быстрая постройка энергоэфективного дома), но это разные технологии. Канадский дом - это каркас из бруса, утепленный стекловатой
      Пассивный дом - это СИП панели (ОСБ склеенный под пресом с пенопластом), соеденения ламелями.

      Видалити
  3. Супер просто! Що казати - треба йти разом з новими технологіями!
    Рукодільна кімната - краса! Вітаю від душі!

    ВідповістиВидалити
  4. Наталю, вітаю з гарним будинком (і з поверненням у блог))! Дуже цікаво було дізнатися про нові технології будівництва ))

    ВідповістиВидалити
  5. Термос, в котором можно уютно расположиться ))) да еще с камином, да еще и с рукодельным уголком - это прекрасно!!! Мечты сбываются, особенно если рукодельница включается по полной ;0) и даже траншеи становятся частью рукоделия ))))
    Удачного вам завершения основной части работ, ну а украшательство дома для придания ему нужной степени уюта - это бесконечное занятие, которое само по себе уже становится хобби! Так что, дорогая, творческих тебе успехов, вдохновения и терпения!
    :0)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Танюша, спасибо большое! Работы еще не на один год, внутренние работы делаем с мужем сами, но это приятные хлопоты ;) Очень жду весну, когда можно будет занятся садом и огородом, до посадки деревьев и газона еще далеко, но небольшой огородик всёже посажу.

      Видалити
  6. Свій будинок - мрія! І це так добре, що вона в вас здійснилась! Гарного і затишного щастя всій родині у домі!

    ВідповістиВидалити
  7. Про СИП-панели много читала, но это если дом с 0 возводишь! А если уже живешь в старом доме - проблематично. У меня холодный дом.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Людочка согласна, мы тоже жили в страром доме 1938 года - топишь тепло, не топишь холодно. Может помочь утепление фасада пенопластом, но если пол не утеплен, то и это мало поможет.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...